Samarbejde med POGI

I 2013 indgik vi en samarbejdsaftale med Partnerskabet for Offentlige Grønne Indkøb (POGI). Det betyder, at sortimentet på en del af vores aftaler lever op til indkøbsmålene, der defineres af POGI.

Ud over de generelle CSR-krav, der stilles til alle vores aftaler, stiller vi også en række produktspecifikke krav. Nogle af disse krav kan være indarbejdet på baggrund af vores samarbejdsaftale med Partnerskabet for Offentlige Grønne Indkøb (POGI), som blev indgået i 2013. Samarbejdsaftalen medfører, at vi altid orienterer os om de gældende POGI indkøbsmål ved opstarten af et udbud, og at vi indarbejder målene i vores rammeaftaler under hensyntagen til SKI´s brugere.

På størstedelen af de forpligtende rammeaftaler er POGI’s indkøbsmål omfattet af kravsspecifikationen. Det betyder, at vi på disse aftaler har stillet krav i henhold til indkøbsmålene på alle produkter og ydelser, hvor det er relevant. På de aftaler, hvor det fx kan medføre øget anskaffelsespris at indarbejde kravene i kravsspecifikationen, så det gælder for alle produkter, indarbejdes de i stedet på varelinjeniveau. Det sikrer, at der er produkter i sortimentet på aftalen, som også understøtter POGI-medlemmernes behov. På den måde kan kommunerne bruge aftalerne og samtidig være med til at indfri POGI’s indkøbsmål, som de var stillet på udbudstidspunktet.

Hos medlemmerne af POGI har man fokus på at opsætte fælles standarder for grønne indkøb herunder bl.a. microplast, som helt konkret indgår, når POGI skal revidere indkøbsmålene.

Du kan læse mere om, hvordan sortimentet for hver aftale lever op til indkøbsmålene via aftalesiden. Aftalesiderne for alle vores eksisterende aftaler tilgås via aftalelisten her.​​  ​​​​​​​​

​​

Fakta om POGI

POGI = Partnerskabet for Offentlige Grønne Indkøb

Partnerskabet blev dannet i 2006 og er et samarbejde mellem offentlige organisationer, der vil fremme bæredygtige løsninger og købe grønt ind.

POGI og SKI indgik i 2013 en samarbejdsaftale.

Vidste du…

At en række produkter på SKI’s aftaler lever op til blomstens eller svanemærkets kriteriedokumenter for den pågældende produktgruppe? Vælger du at købe fx solcreme, der er omfattet af svanemærkets kriteriedokumenter, er du bl.a. sikker på, at cremen er fri for hormonforstyrrende stoffer, parfume og microplast.

Kontakt SKI

Katrine Pape Huldahl
Udbudsjurist
T . 26 39 94 60