>

Efter en grundig evaluering har SKI tildelt tre virksomheder en plads på aftalen 02.02 Computere, der supplerer den forpligtende aftale 50.40 Computere. Atea A/S er udpeget som primærleverandør, mens COMM2IG A/S og Danoffice IT ApS træder ind som sekundære leverandører på aftalen.

Bredt sortiment, fleksibel og let at anvende

På aftalen kan de offentlige organisationer købe computere og tilbehør fra et bredt udvalg af producentmærker.

De offentlige organisationer foretager som udgangspunkt en direkte tildeling til den primære leverandør, men ved køb af minimum 100 identiske computere, eller hvis der er skærpede krav til minimum 25 computere, skal de i stedet gennemføre et miniudbud blandt de tre leverandører.

Aftalen er nu i standstill frem til den 30. oktober 2023, og SKI forventer at underskrive kontrakterne kort derefter. Den nye aftale træder efter planen i kraft i starten af december 2023.

Grønne krav og muligheder på aftalen

SKI har gennemgået den bæredygtige værdikæden i forhold til produktion, logistik, levering, anvendelse samt produktets efterliv og stiller på aftalen blandt andet krav til emballage, fragt og bortskaffelse. SKI har fx indført et miljøgebyr på bestillinger med kort leveringstid.

”Miljøgebyret ’nudger’ de offentlige organisationer for at få leveret produkterne fra produktionsfabrik til Europa med en transportform, der udleder mindre CO2 - fx skib eller tog – selvom de så skal vente lidt længere på at få leveret varerne. Og går kunderne i miniudbud på aftalen, kan de desuden stille skærpede krav til computernes strømforbrug,” siger udbudsdirektør i SKI, Christian Lunding.

Konkurrencedygtige priser

SKI vurderer at have opnået konkurrencedygtige priser på den nye aftale:

”Vi har modtaget gode tilbud med konkurrencedygtige priser. Det er lykkedes at få en aftale, der imødekommer det offentliges behov for et bredt sortiment af computere, der er helt på højde med den teknologiske udvikling,” siger Christian Lunding.

02.02 Computere kan bruges frit af alle offentlige kunder med SKI-abonnement. Aftalen har et bredt sortiment inden for computere og tilbehør fra en lang række producenter, og den dækker alt fra administrative arbejdspladser til computere, der anvendes til mere specialiserede opgaver. Sortimentet omfatter desuden en række serviceydelser.

Læs mere om 02.02 Computere her.

Aftalen kan bruges selvstændigt eller som supplement til aftalen 50.40 Computere og it-tilbehør, der er en del af det fællesoffentlige indkøbsprogram og Statens Indkøbsprogram.

Læs om 50.40 Computere og it-tilbehør her.