>

Fremtidens indkøb bliver digitalt. I både økonomiaftalerne og den nyeste fællesoffentlige digitaliseringsstrategi er der enighed om, at e-handel skal fylde langt mere fremover. Regeringen har tilmed besluttet at lovgive på området fra 2021. Det betyder, at alle kommuner og andre offentlige organisationer skal have implementeret og anvende et e-handelssystem inden udgangen af 2020, hvis de vil handle på en række områder.

Der er allerede nu stor fremgang at spore i kommunernes brug af e-handel. 

Derfor er e-handel et stort og vigtigt fokusområde i SKI, og vi arbejder på højtryk for hele tiden at forbedre oplevelsen og kvaliteten for dig, når du e-handler på en SKI-aftale. ​

Men vidste du, at du allerede nu kan skræddersy katalogerne til din organisation? Vi har spurgt chef for e-handel og digitale services, Søren Ingemann-Olsen, hvad der er værd at vide for dig, når du skal bruge SKI’s e-kataloger. ​

... at du kan hente alle dine e-kataloger ét sted?

Hent altid dine e-kataloger hos SKI frem for direkte hos leverandøren. Fordelen for dig er, at vi kvalitetssikrer katalogerne, når vi modtager dem fra leverandørerne. Så kan du være sikker på, at vi holder øje med, om sortiment, pris og handelsenhed er i orden, og at der er billeder på produkterne

Du kan se katalogerne direkte på ski.dk eller hente de kataloger, som er relevante for dig over i dit eget e-handelssystem.

… at du kan skræddersy katalogerne til din organisation?

Du kan enten vælge at bestille fulde kataloger, delkataloger eller udvælge særlige produktgrupper, som er relevante for dig. Du kan også sammensætte flere forskellige kataloger på samme aftale med forskelligt sortiment. Det kan fx være, du har brug for at have ét katalog med udvalgte produkter til administrationen, ét til indkøbskontoret og ét til børnehaven. På den måde kan du styre, hvem der kan se og købe udvalgte produkter.

Som et nyt værktøj til dig har du nu mulighed for at sammensætte en bruttoliste af produkter i SKI-kataloget og trække den ud i Excel. Her kan du efterfølgende fjerne produkter i listen, du ikke ønsker at indkøbe, uploade listen i SKI-kataloget igen og danne dit katalogabonnement.

SKI’s e-kataloger fra leverandør til kunde.

… at vi viser vej til flere miljømærker i vores kataloger?

I SKI-kataloget kan du hurtigt finde frem til de miljømærkede varer. Du har nemlig mulighed for at sortere på miljømærkede produkter, når du skal sammensætte dine kataloger. Du kan for eksempel sortere på energimærker for strømforbrugende varer eller det røde Ø-mærke på fødevarer.

Miljømærkning Danmark: SKI gør det let at købe miljømærket.

Spørg os om e-kataloger

Det er vigtigt for SKI at have dialog med både kunder, leverandører og e-handelssystemleverandører, så vi løbende kan gøre det endnu mere smidigt for dig at e-handle. Dialogen foregår bl.a. i IKA-gruppen ”Tænketank for E-handel”, hvor Søren Ingemann-Olsen er tovholder. Derudover er SKI med i referencegruppen ”Digitalisering af offentlig indkøb” hos Erhvervsstyrelsen, hvor vi bidrager til at tale brugernes sag på e-handelsområdet.

Hvis du har spørgsmål til brugen af e-kataloger i din organisation, så tøv ikke med at skrive til os på e-handel@ski.dk​. Så ringer vi tilbage til dig hurtigst muligt.

…at på alle de aftaler, hvor vi har mulighed for at frigive katalogerne før ikrafttrædelse, vil varerne være markeret med ”kommende vare” i SKI-kataloget. Så kan du begynde at implementere aftalen i din organisation og dit e-handelssystem i god tid. For eksempel er e-kataloget på 50.90 Fødevarer klar nu – en måned før ikrafttrædelse.

…at der er blevet tilføjet et felt i katalogerne, der hedder ”bestilbar ja/nej”. Det bruger vi for eksempel til sæsonvarer og sætter det til ”nej”, når de er uden for sæson. På den måde forbliver varen på din favoritliste hele året rundt.

Under ”Min side” kan du se en oversigt over din organisations katalogabonnementer? Klik ind på ”Min side” øverst til højre på ski.dk, og vælg ”Oversigt over katalogabonnementer”.

Vejledning

Download en vejledning til, hvordan du opretter indløbslister og bestiller nye katalogabonnementer i SKI-kataloget.