>

”Jeg kan ikke se en grund til, hvorfor man ikke vil være med på så god en aftale”, siger Kurt Steen Andersen, der er teknisk serviceleder og indkøbskoordinator i Nordfyns Kommune.

Som deltager i ekspertgruppen, der har været med til at forme den kommende aftale 50.62 Lyskilder, har han fokus på de daglige brugeres behov:

”På skrivebordet kan alt lade sig gøre. Derfor har det for mig været vigtigt at være med i ekspertgruppen og sikre, at vi får en aftale, der kan bruges på gulvet”, siger Kurt Steen Andersen.

 

Og han er tilfreds med den aftale, arbejdet i ekspertgruppen har resulteret i. Han fremhæver blandt andet tilføjelsen af et katalog på el-tilbehør:

”På den gamle aftale kunne vi kun købe lyskilder. Sikringer, forlængerledning, stikpropper mv., skulle købes et andet sted. Med den frivillige del af sortimentet kan vi købe det hele et sted. Det sparer os både tid og penge. Når vi samtidig kan e-handle, er det en ekstra fordel, fordi brugeren kan bestille det, der skal bruges,” fortæller han.

Nu kan du tilslutte din organisation den fællesoffentlige SKI-aftale 50.62 Lyskilder. Aftalen indgår også i Statens Indkøbsprogram, og staten er derfor automatisk tilsluttet aftalen.

Aftalen bliver en landsdækkende eneleverandøraftale.

Sortimentet på aftalen er todelt i et obligatorisk og et frivilligt sortiment:

  • Lyskilder (obligatorisk sortiment)
  • El-tilbehør (frivilligt sortiment)

Indkøbet sker gennem brug af SKI-katalog. Aftalen forventes at træde i kraft den 1. december 2022.

Se her, hvordan du tilslutter dig

Bæredygtighed har vægtet tungt i udarbejdelsen af aftalen. Der er blandt andet stillet krav til produkternes brændetimer, mængden af kviksølv og energiklasser. Der er indarbejdet POGI-indkøbsmål, hvor det har været relevant, og tilbuddene vil bl.a. blive vurderet på produkternes TCO. Målet er at sikre et bredt udvalg af de mest energibesparende og miljørigtige lyskilder.

Behovet for gode energiklasser er kun blevet mere aktuelt med de stigende elpriser. En udfordring er, at energiklasserne for nyligt er blevet ændret, og det har reduceret udvalget af lyskilder i de bedste energiklasser, fortæller Maiken Empacher, udbudskonsulent i SKI:

”For at imødekomme udfordringen har vi givet leverandørerne mulighed for at opdatere sortimentet, hvis der kommer lyskilder med bedre energiklasser på markedet. På den måde kan vi sikre, at aftalens sortiment kan følge med udviklingen i de fire år, aftalen gælder, og dermed understøtte kundernes ønske om at indkøbe fra de bedste energiklasser.”

Tilslutning er åben til og med den 23. maj

Nu kan du tilslutte din kommune, region eller anden offentlig organisation til aftalen. Der er åbent for tilslutning til og med den 23. maj 2022.

Herefter offentliggøres udbudsmaterialet, og når SKI har modtaget tilbud, bliver der fundet en leverandør. Aftalen træder i kraft den 1. december 2022.

Du kan læse mere om den kommende aftale og følge med i seneste nyt om 50.62 Lyskilder på SKI’s hjemmeside.