>

Når SKI’s fælleskommunale aftale på sygeplejeartikler udløber 22. maj, er den nye aftale klar. I dag tildelte SKI nemlig kontrakten til Abena A/S, som bliver ny leverandør på 50.95 Sygeplejeartikler.

”Når vi sammenligner de tilbudte priser fra Abena A/S med de priser, den offentlige sektor giver for tilsvarende produkter, kan vi se en besparelse på 22 procent. Besparelsespotentialet vil variere fra myndighed til myndighed alt efter deres specifikke forbrug. Samlet set forventer vi, at de tilsluttede kommuner og øvrige offentlige organisationer vil spare godt 32 mio. kroner om året og 128 mio. kroner i aftalens fireårige løbetid,” siger Christian Lunding, der er udbudsdirektør i SKI.

96 kommuner og tre øvrige organisationer er tilsluttet den nye aftale. På aftalen kan kommunerne købe de mest anvendte sygeplejeartikler, herunder instrumenter, sprøjter og kanyler, sårbehandlingsprodukter, undersøgelsesartikler, urologi og værnemidler. Aftalens sortimentet og kravspecifikation er blevet justeret, så aftalen afspejler kommunernes nuværende forventede indkøbsmønstre.

Rette kvalitet til konkurrencedygtige priser
SKI har fra starten af genudbuddet haft en tæt dialog med de offentlige indkøbere i regi af en ekspertgruppe med indkøbere og fagpersoner, der bruger sygeplejeartikler i dagligdagen, fx kommunale sårsygeplejersker og depotmedarbejdere. Fagpersonerne har også været med til at kvalitetsteste en række produkter. Det er en vigtig del af processen, fortæller projektsygeplejerske i Esbjerg kommune, Pia Dueholm, der har deltaget i kvalitetstesten sammen med andre sygeplejersker fra kommuner rundt om i landet:

Både kvaliteten af sygeplejeartiklerne og prisen har vægtet 50 procent i den endelige evaluering. For at sikre kvalitetsniveauet skulle den samlede evaluering af kvalitet opnå en gennemsnitlig score på 2,5 ud af 5 point for at komme i betragtning.

I udbudsperioden har SKI også været i tæt dialog med markedet ad flere omgange for at sikre, at aftalen både imødekommer kommunernes behov, men også matcher vilkårene i markedet.

Aftalen træder efter planen i kraft den 23. maj 2024, når den eksisterende aftale udløber. Du kan læse mere om aftalen her.

 

På aftalen kan du købe et bredt sortiment af sygeplejeartikler inden for syv kategorier:

  • Diverse sygeplejeartikler
  • Instrumenter
  • Sprøjter og kanyler
  • Sårbehandling
  • Undersøgelsesartikler
  • Urologi
  • Værnemidler.

SKI har stillet en række grønne krav på aftalen, blandt andet:

  • Krav til emballage, der ikke må indeholde PVC og anden klorbaseret plast, ligesom transportemballagen fra 2025 skal være produceret af en bestemt andel genanvendte materialer
  • Skærpede krav til transporten. Udover euronorm 6 stiller SKI krav til, at en andel af leveringerne til kunden skal ske i emissionsfri køretøjer. Andelen stiger i aftalens løbetid.