>

Voldgiftsretten har i dag givet Staten og Kommunernes Indkøbsservice (SKI) medhold i, at medicodistributøren Mediq Danmark A/S ikke kan slippe for at sælge sygeplejeartikler til fast lav pris til de danske kommuner.

Mediq anlagde i juli 2018 en voldgiftssag mod SKI i forbindelse med opfyldelsen af rammeaftale på sygeplejeartikler. For at vinde kontrakten havde Mediq budt ind med ekstremt lave priser på engangshandsker. Da salget af engangshandsker efterfølgende steg, ønskede Mediq at blive løst fra aftalen.

Signe Lynggaard Madsen, administrerende direktør i SKI, siger på baggrund af afgørelsen:

”Afgørelsen kommer ikke som en overraskelse. Det er og vil altid være således – i SKI, i hele det offentlige IndkøbsDanmark og i vores retssamfund – at en aftale er en aftale.”

Signe Lynggaard Madsen fortsætter:

”SKI har fastholdt, at Mediq var forpligtet til at leve op til deres del. Hverken SKI, kunderne, Mediqs konkurrenter eller den offentlige sektor kan acceptere, at man i tæt konkurrence og med et ekstremt lavt tilbud kan vinde et offentligt udbud for så efterfølgende at forsøge at løbe fra aftalen. Det burde Mediq vide som professionel, international leverandør. Men sket er sket, nu ser vi fremad.”

Pressehenvendelse se kontakt nedenfor.

Her kan du se tidslinjen over rammeaftalen og sagen mellem SKI og Mediq.