>

SKI er blevet nomineret til Verdens Bedste Indkøber, en ny hæderspris der for første gang i år uddeles til en organisation, der har gjort et ekstra stort stykke arbejde med at bidrage til ét eller flere af verdensmålene gennem deres indkøb. Juryen, der har udvalgt de tre finalister, består af Miljøstyrelsen, IKA, DIEH, Forum for Bæredygtige Indkøb og Partnerskab for Offentlig Grønne Indkøb.

SKI er oppe imod to andre finalister, LETZ SUSHI og Odense Kommune, som begge ligeledes bidrager med et stort stykke arbejde inden for bæredygtigt indkøb. I SKI er vi stolte af at være nomineret i sådan et stærkt felt.

Vinderen af Verdens Bedste Indkøber bliver fundet til Årskonferencen for bæredygtige indkøb den 5. november, og afstemningen om hvem af de tre finalister, der skal modtage prisen, foregår online og er åben for alle indtil den 1. november. Du kan stemme på SKI her.

CSR-krav og verdensmål

Juryen begrunder nomineringen af SKI med følgende: ”SKI er udvalgt af juryen som finalist til prisen Verdens Bedste Indkøber, fordi SKI som indkøbscentral fremmer Verdensmålene igennem relevante krav i sine rammeaftaler, baseret på solid viden og udviklet i samarbejde med leverandørerne. SKI bruger eksempelvis udbudsprincipper som tidlig markedsdialog for at skubbe leverandører i en mere bæredygtig retning og fremme markedet for miljømærkede produkter samt totalomkostninger for at fjerne ensidigt fokus på pris og gøre plads til innovation. SKI stiller krav til alle rammeaftaler med et CSR-bilag til kontrakter for at minimere de negative effekter, der kan være på bl.a. menneske- og arbejdstagerrettigheder.”

Læs hele nomineringen her.

Sammen om bæredygtigt indkøb

Adm. direktør i SKI, Signe Lynggaard Madsen, siger:
”Vi er stolte af nomineringen. Strategisk, offentligt indkøb har gennem årene bidraget til at skabe råderum til velfærd – primært ved at sikre gode priser og tidsbesparende processer. De senere år er det blevet tydeligt, at klimaet er en væsentlig del af vores velfærd, og at der er brug for en aktiv indsats, hvis vi skal fremtidssikre vores klima. SKI har sammen med de offentlige indkøbere sat fokus på at gøre indkøbsaftaler til løftestang for en bæredygtig fremtid. Nomineringen viser, at dét arbejde er synligt – og det er jeg glad for.”

Men arbejdet er kun lige begyndt. Og skal vi nå i mål, skal det ske i fællesskab, siger Signe Lynggaard Madsen:

”At stille grønne og bæredygtige krav til de produkter og services, der indkøbes i de offentlige sektorer, er en stor mundfuld for den enkelte indkøbsansvarlig. Når vi står sammen, bliver det lettere at opstille betingelser. Og det behøver ikke at blive dyrere at hæve baren – så længe vi gør det sammen. Vi fastsætter kravene på de konkrete aftaleområder i dialog med de offentlige organisationer, men også med eksperter, interesseorganisationer, leverandører, mv., så vi med udgangspunkt i det offentliges behov tager bedst hensyn til miljøet og klimapåvirkningen via TCO eller genanvendelse.”