Kommende aftaler på telefoni og data dækker hele den offentlige sektor

30-11-2016
Vi er godt i gang med de kommende aftaler inden for telefoni og data. Fokus er på at skabe de rigtige snitflader mellem den kommende frivillige og kommende forpligtende aftale, der tilsammen vil dække den offentlige sektors behov for telefoni og data.

I juli 2016 kunne vi offentliggøre, at vi fremrykkede genudbuddet af den frivillige aftale 02.08 Tele og data. Vi er ligeledes i gang med genudbuddet af den forpligtende aftale 50.48 Tele og data. 

Pr. 1. januar 2018 overtager SKI de første aftaler ud af i alt 16 fra Statens Indkøbsprogram herunder statens aftale på telefoni og mobilt bredbånd. Det betyder, at den kommende forpligtende aftale 50.48 Tele og data skal dække både det kommunale og det statslige behov for telefoni og data. 

Den kommende frivillige aftale 02.08 Tele og data stilles til rådighed for de øvrige offentlige organisationer, så alle har mulighed for at få dækket deres behov for telefoni og data på en SKI-aftale.

Vores fokus i udarbejdelsen af de to aftaler er, at skabe de rigtige snitflader.

Afdæk dit fremtidige behov allerede nu

SKI vil opfordre alle interesserede brugere af de kommende aftaler inden for telefoni og data til at orientere sig om, hvornår organisationens eksisterende aftale udløber, så du kan sikre at jeres fremtidig tele- og databehov dækkes bedst muligt. I denne forbindelse er det ligeledes relevant at få et overblik over din organisations nuværende/fremtidige tele- og dataforbrug, så I er klar til evt. at overgå til en ny teleaftale. 

Status på genudbuddet af 02.08 Tele og data 

På genudbuddet af den frivillige aftale vil vi i den kommende tid arbejde på at opdatere udbudsdesignet, så det vil tage højde for de seneste tendenser på markedet samt brugernes behov fx flere leverandører, indendørsdækning og smidigt terminalindkøb. 

Status på genudbuddet af 50.48 Tele og data

På den kommende forpligtende aftale afholder vi første møde med den kommunale projektgruppe i uge 48. Her vil der være fokus på kommunernes erfaringer med den nuværende aftale, de konklusioner der er kommet frem i dialogen med markedet og den videre udarbejdelse af udbuddets design. Desuden er vi i gang med at nedsætte en statslig ekspertgruppe, der ligeledes vil blive inddraget i udarbejdelsen af udbuddet.

Mere information og forventede ikrafttrædelse

På vores hjemmeside kan du løbende holde dig opdateret om de enkelte aftaler på udbudssiderne, som du finder via udbudskalenderen. ​

Den kommende frivillige aftale 02.08 Tele og data forventes at træde i kraft juli 2017, mens den forpligtende aftale 50.48 Tele og data forventes klar til brug januar 2018.​​​​

Eksisterende aftaler på området


De sidste leveringsaftaler udløber i oktober 2017, og der er kun sat krav om en måned til migration i aftalen.

Leveringsaftalerne løber i to år fra de er indgået med mulighed for et + et års forlængelse (3 måneders varsel). 

Rammeaftalen mellem leverandøren og den enkelte kommune løber fire år fra tilslutningsdatoen, dvs. kommunernes aftaler på 50.48 udløber i samme takt, som de er kommet på aftalen. 

Tele og datakommunikation (Statens Indkøbs aftale)
Rammeaftalen udløber den 31. december 2017.

Få indflydelse på den kommende 02.08 Tele og data

Vil du være med til at forme den kommende frivillige aftale, kan du fortsat tilmelde dig referencegruppen. Her får du mulighed for at være med til at udvikle aftalen. Du kan få indflydelse på sortimentet og kan derved være med til at sikre, at ydelserne flugter med din organisations behov for tele og data. Første møde i referencegruppen forventes at finde sted i februar 2017. 

Har du spørgsmål, eller har du lyst til at deltage i referencegruppen, er du velkommen til at kontakte kontraktansvarlig Thilde Krogh Sørensen. Se kontaktinformation længere nede på siden.​​​​

Kontakt SKI

Thomas Ginnerup-Nielsen
Udbudschef
T . 61 67 54 23