>

Nyheden er opdateret den 12. januar 2022 med nye datoer for de kommende udbud og aftaler.

Der er travlhed i de ekspertgrupper, hvor SKI sammen med kunderne og i dialog med markederne er ved at udvikle nye it-indkøbsaftaler til brug for hele den offentlige sektor. Flere store it-aftaler skal genudbydes i det kommende år, nogle af dem træder også i kraft i 2022.

De kommende it-aftaler bliver både grønnere og mere brugervenlige, fortæller udbudschef i SKI, Zannie Finderup.

"Når vi udformer it-aftaler, er det vigtigt for os, at de dækker kundernes behov nu og fremover. Aftalerne skal med andre ord følge med den teknologiske udvikling og med digitaliseringen i den offentlige sektor i den periode, de løber."

Her giver hun dig et overblik over de vigtigste ændringer på SKI’s kommende it-aftaler.

 

Det skal være nemmere at vurdere kvaliteten på 02.19

02.19 SaaS Cloud er blandt de tre største forretningsområder i SKI. Her kan offentlige organisationer købe standard fagsystemer som software as a service. Aftalen bliver flittigt anvendt - især af landets kommuner - og løber til 2023, hvor en ny aftale skal tage over.

"Indkøb af fagsystemer er et meget vigtigt element i digitaliseringen af den offentlige sektor. Mange indkøbes på SKI’s 02.19 Saas Cloud, og selvom den nye 02.19 først skal være klar i 2023, er vi allerede nu godt i gang med at se på, hvordan en ny og optimeret aftale kan skrues sammen," fortæller Zannie Finderup.

Den nye aftale får navnet 02.19 Fagsystemer. Der er fokus på, at det skal være nemmere for de offentlige indkøbere at bruge aftalen:

"Vi undersøger fx muligheden for at inddrage kvalitetstest mere i direkte tildelinger, vi kigger på, hvordan vi styrker konkurrencen yderligere, og vi har planer om at udbyde efterspurgte suiteløsninger og at forbedre miniudbudsmulighederne," siger Zannie Finderup.

På 02.19 er der også etableret en leverandørfølgegruppe, der følger udarbejdelsen af den kommende aftale tæt. Gruppen består både af nuværende leverandører og potentielle nye leverandører.

Flere krav til bæredygtighed

Den bæredygtige agenda, hvor såvel hardware og datacentre som software og service skal kunne leveres langt grønnere, er også i fokus i de kommende it-aftaler.

"Bæredygtighed er selvfølgelig et kæmpe fokusområde på de kommende it-aftaler – ligesom på alle SKI’s øvrige aftaler. At man som leverandør lever op til en række grundlæggende bæredygtighedskrav, er afgørende for, om man kan være med," siger Zannie Finderup.

SKI er ved at udvikle tre nye computeraftaler i tæt samarbejde med både kunder og marked for at få behov og ønsker til både sortiment og bæredygtighed til at gå op.

”På den kommende computeraftale 50.40, som kan bruges af hele den offentlige sektor, kommer vi til at arbejde med strammere grønne parametre, hvor aftalen åbner for mindre CO2-belastende transportformer. Vi arbejder også på en model, hvor leverandøren på 50.40 skal tilbyde kunden at tilbagekøbe brugt udstyr, hvad der vil understøtte genbrug af maskinerne,” siger Zannie Finderup.

SKI har også en såkaldt frivillig computeraftale, 02.02, som frit kan benyttes af hele den offentlige sektor.

"Den deler vi nu op i to rammeaftaler: 02.01 og 02.02. Den ene aftale med almindelige nye computere og den anden alene med genbrugte computere,” siger Zannie Finderup.

Tidsplanen for 02.01 bliver forskudt med et par måneder fra 02.02, da det kræver mere tid at udvikle 02.01. Derfor adskilles de to områder ifølge Zannie Finderup på denne måde.

”De henvender sig reelt også til to forskellige markeder, så det giver god mening,” tilføjer hun.

Også på 50.70 AV-udstyr, der træder i kraft 1. januar, er der mulighed for at købe brugt AV-udstyr.

Januar

Træder i kraft:

Tilslutning:

Februar

Offentliggørelse af udbudsmateriale:

Marts

Teknisk dialog:

Træder i kraft:

April

Offentliggørelse af udbudsmateriale:

Træder i kraft:

Maj

Teknisk dialog:

Juni

Teknisk dialog

Høring:

Oktober

Offentliggørelse af udbudsmateriale:

September

Træder i kraft:

Teknisk dialog:

Q4 2022

Træder i kraft:

Her skal dialogen til at starte op: