>

Flemming B. Skjøtt er systemspecialist i Aalborg Kommunes centrale it-center. Igennem de seneste 15 år har han stået for indkøb af computere og tablets til Aalborg Kommune. Med 1.000-2.000 indkøbte tablets om året er det blevet til rigtig mange i årenes løb. Flemming B. Skjøtt sidder med i SKI’s ekspertgruppe for den kommende tabletaftale, som netop er åbnet for tilslutning.

”Vi bruger primært tablets til skolerne. Men også mange andre steder, fx ældreplejen, hvor personalet har brug for løbende at kunne opdatere og videregive vigtige informationer om de borgere, de arbejder med. Så har man en tablet, der følger med opgaven rundt og bliver overdraget mellem sygeplejerskerne,” fortæller Flemming B. Skjøtt og fortsætter: ”Vi har været meget tilfredse med den nuværende aftale, og vi forventer, at den nye aftale bliver mindst lige så god, så derfor tilslutter vi os.”

Både kommuner, regioner og øvrige offentlige organisationer kan tilslutte sig tabletaftalen. Se her, hvordan du tilslutter din organisation. Aftalen indgår i Statens Indkøbsprogram, og staten skal derfor ikke tilslutte sig.

På den nuværende tabletaftale har flere kunder oplevet forsinkelser i leveringerne af iPads. Forsinkelserne opstår ofte, når mange har behov for at købe nye tablets på samme tidspunkt (fx op til skolestart). For Flemming B. Skjøtt har det i nogle tilfælde afhjulpet leveringsudfordringerne at planlægge de store indkøb:

”Forecast dine indkøb, og bestil gerne 3-4 måneder før, du skal bruge dine nye tablets. Så undgår du som hovedregel forsinkelser, selvom man aldrig helt kan gardere sig. Det er også godt at have et rimeligt bufferlager liggende. Så har du til de udskiftninger, du ikke nødvendigvis kan planlægge, fx når en ny medarbejder starter.”

Der er generelt stor efterspørgsel på tablets, og den nuværende COVID-19-situation, hvor mange arbejder hjemme, har gjort efterspørgslen endnu større. Derudover har producenterne også oplevet forstyrrelser i produktion- og leveringskæden grundet COVID-19.

Hvert halve år har SKI i samarbejde med leverandøren opfordret til, at de offentlige organisationer så vidt muligt forecaster sine tabletindkøb. Disse forecasts er uforpligtende og blot et overslag på det forventede antal tablets, man regner med at bestille hjem. Dermed kan SKI og leverandøren nemmere sikre, at der er tilstrækkeligt produkter til alle.

SKI vil med den kommende tabletaftale fortsat have fokus på leveringssikkerheden. Du kan holde dig opdateret om driften på den nuværende SKI-aftale 50.43 Tablets på ski.dk.

En finjusteret tabletaftale

Aftalen er et genudbud af den nuværende tabletaftale. Den kommende aftale vil ligne den nuværende en hel del, da kunderne har udtrykt generel tilfredshed med tabletaftalen. Dog er der foretaget finjusteringer, der toptuner aftalen.

”I ekspertgruppen har vi lagt meget vægt på at sikre, at produktudskiftningen kører så glat, som den nu kan. Derudover har vi været med til at opdatere kravspecifikationen, så vi er sikret, at den er up-to-date,” fortæller Flemming B. Skjøtt.

På den nye tabletaftale har SKI og ekspertgruppen forsøgt at imødegå den hurtige udvikling, der er på it-markedet. På den nye aftale bliver det nemmere at optage nye og opdaterede produkter.

Til slut peger Flemming B. Skjøtt på de væsentlige fordele, der er ved at tilslutte sig den kommende tabletaftale:

”Det er jo den nemmeste måde at få købt det ind, vi har brug for til institutioner og skolerne. SKI afløfter udbudspligten, og du kan lave direkte tildeling til en leverandør. Vi ser en stor fordel i at kunne læne os op ad SKI’s rammeaftaler, så vi ikke skal lave vores egne aftaler. Det er jo alternativet.”