>

Høringer er en vigtig del af SKI’s udbudsproces. Det er her, de offentlige organisationer over en bred kam får mulighed for at komme med deres bidrag til det arbejde, SKI sammen med den ekspertgruppe har udarbejdet. Og nu bliver det lidt nemmere at deltage i høringer på SKI-aftaler. Fremover vil alle høringer nemlig blive håndteret via Mit SKI på ski.dk.

Indtil nu har offentlige organisationer brugt udbudssystemet ETHICS, hvor SKI har haft et særligt udviklet modul til at gøre høringsmaterialet tilgængeligt og til at modtage høringssvar. Umiddelbart er ændringen lille: Nu sker det via Mit SKI i stedet for ETHICS.

Den største fordel er i første omgang, at brugerne får et centralt sted, hvor de let kan hente materiale og besvare høringer. Samtidig får de et overblik over kommende og igangværende høringer.

Udviklingen af den nye service på Mit SKI er resultatet af et tæt samarbejde med de offentlige organisationer. SKI inviterede tidligt i processen en række repræsentanter til at deltage i erfaringsudveksling og senere i brugertest af løsningen.

En mindre gruppe brugere prøvede den nye løsning ved høringen af 50.85 Brændstof og drivmidler i august, inden løsningen blev lanceret bredt til alle offentlige kunder i SKI. To af dem, der har taget løsningen i brug, er Dorthe Hilleke Andreassen, som er indkøbskoordinator i Guldborgsund Kommune, og Lotte Koldbro Søgaard, som er e-handelskonsulent i Frederikshavn Kommune.

”Det virker umiddelbart lettere og hurtigere at afgive høringssvar på Mit SKI,” fortæller Dorthe Hilleke Andreassen, der tidligere har brugt udbudssystemet ETHICS til at sende høringssvar til SKI.

Hun bliver suppleret af Lotte Koldbro Søgaard, der har taget godt imod den nye løsning. ”Det er 100 gange nemmere og mere brugervenligt, når alt er samlet ét sted. Det er også nemt at se forskel på høring og tilslutning,” fortæller hun.

Løsningen er nu tilgængelig for alle brugere af Mit SKI, der kan deltage i høringen for 50.20 Forbrugsartikler og for 50.40 Computere og it-tilbehør.

Næste skridt i at gøre udbudsprocesserne nemmere for de offentlige kunder er at se på, hvordan processen for tilslutning til SKI-aftaler kan ske direkte via Mit SKI.