>

Fra oktober 2024 tilføjes en ny aftale i porteføljen af SKI-aftaler, når 16.05 Rejsebureauydelser træder i kraft. SKI har i dag udpeget CWT Denmark A/S som leverandør på aftalen, hvor de offentlige organisationer kan booke flyrejser, hotelophold, togrejser, billeje, færge mv. På aftalen kan man blandt andet også bestille visum og få hjælp til ændring og annullering af rejser.

Aftalen er fleksibelt opbygget, idet man kan vælge imellem tre servicepakker afhængigt af det konkrete behov for rejsebureauydelser. Det fortæller Christian Lunding, udbudsdirektør i SKI:

”Den nye SKI-aftale giver alle offentlige organisationer adgang til rejsebureauydelser gennem et fleksibelt setup, hvor servicepakkerne gør det muligt at vælge det niveau af ydelser, som passer til den enkelte organisations størrelse og forbrug af rejseydelser”.

Rådgivning skal gøre det lettere at vælge grønt

En ekspertgruppe med repræsentanter fra staten og øvrige offentlige organisationer har været med i udviklingen af aftalen. For dem har et vigtigt fokus været at sikre, at aftalen understøtter behovet for at rejse mere grønt og omkostningseffektivt:

”Aftalen kan understøtte en grønnere rejseadfærd, idet de offentlige organisationer kan modtage rådgivning om den mest grønne rejseform. Det kan fx være, at man kan spare en mellemlanding ved at rejse lidt tidligere på dagen eller overveje at vælge toget frem for at flyve”, fortæller Christian Lunding.

Rådgivningen sker både telefonisk og via bookingsystemet og under hensyntagen til at sikre compliance på de statslige aftaler 16.06 Hotelophold og 16.08 Flyrejser.

Derudover kan de offentlige organisationer bede rejsebureauet om rapportering af CO2-udledning for deres bookede rejser og ophold.

  • På aftalen kan alle offentlige organisationer købe rejsebureauydelser til booking af flyrejser, hotelophold, togrejser, billeje, færge mv. via tre forskellige servicepakker
  • 16.05 Rejsebureauydelser indgår i Statens Indkøbsprogram og er derfor obligatorisk at anvende for de statslige institutioner. Alle øvrige offentlige organisationer kan anvende aftalen frivilligt
  • Aftalen har tidligere været udbudt af Økonomistyrelsen
  • Aftalen er i standstill til og med den 21. maj 2024
  • Aftalen træder i kraft den 1. oktober 2024.

Læs mere om den kommende aftale på udbudssiden.