>

De første leverandører af digitale læremidler i SKI’s nye dynamiske indkøbssystem er netop fundet. Systemet træder i kraft den 1. oktober, og her vil det i første omgang være 21 leverandører, der kan byde ind med digitale læremidler til landets grundskoler.

”Vi er glade for at kunne optage 21 potentielle leverandører i det dynamiske indkøbssystem på digitale læremidler. Det er en god blanding af store og små virksomheder, som nu skal byde ind med didaktiserede digitale læremidler af høj kvalitet. Styrken ved denne aftale er, at den tager udgangspunkt i kundernes behov for læremidler, hvilket giver skolerne mulighed for at sætte alle de gode didaktiske overvejelser i spil, og dermed få de materialer der bedst matcher deres behov,” siger Christian Lunding, udbudsdirektør i SKI.

Se her, hvem de 21 leverandører er. 

Der er dog stadig plads til flere leverandører i systemet. Modsat en traditionel rammeaftale kan leverandører blive optaget i det dynamiske indkøbssystem løbende i hele systemets levetid ved at opfylde få minimumskriterier. Efter den 1. oktober, hvor indkøbssystemet er klart til brug, vil nye leverandører kunne ansøge og komme på inden for 10-15 arbejdsdage.

God blanding af store og små

De 21 leverandører, der allerede i udbudsfasen har søgt om deltagelse i systemet, tæller både store og små.

Digitale læremidler er et nyt udbudsområde for SKI, og i udbudsprocessen har der været et tæt samarbejde med bl.a. forlagenes brancheforeninger Danske Forlag og Brancheforeningen for Undervisningsmidler, Styrelsen for It og Læring, Danmarks Lærerforening og en bred vifte af fagfolk fra kommunerne. Samarbejdet fortsætter nu, hvor indkøbssystemet skal søsættes, og de første erfaringer skal høstes.

”Vi samarbejder med Danmarks Lærerforening om at lave vejledninger til systemet, som er så lette som muligt for den almindelige lærer at bruge. Vi vil over den næste tid hele tiden lave små justeringer i takt med de inputs, vi får. Vi har også opstartsmøder med kommunerne tre steder i landet, og så fortsætter vi det gode samarbejde med branchen, så vi løbende kan få nye spændende leverandører på banen i systemet,” siger Christian Lunding.

Du kan læse mere om 02.40 Digitale Læremidler her.