>

I Aalborg har de været meget glade for de hidtidige aftaler på tidsskrifter og biblioteksmaterialer. Kirsten Karup Nielsen, der til daglig er overassistent på Aalborg Bibliotekerne, var med i faggruppen med repræsentanter fra syv biblioteker, som sammen med projektgruppen bidrog, da de to aftaler skulle designes. Hun glæder sig til, at de nye aftaler kommer:

”Vi tilslutter os begge aftaler og er meget spændte på at se, hvad leverandørerne kan byde ind med denne gang. Arbejdet i projektgruppen har medført flere gode præciseringer i materialet, som jeg tror vil spare os for en masse bøvl. Vi forventer også, at vi får endnu bedre priser”.

Kirsten Karup Nielsen har særligt store forventninger til den nye aftale på biblioteksmaterialer. Som noget nyt skal tilbudsgiverne differentiere avancen på danske bøger og noder efter, hvor mange eksemplarer man bestiller ad gangen:

”Vi er rigtig glade for, at priserne differentieres efter bestillingens størrelse. Vi vil selvfølgelig gerne have de bedste priser på de bøger, vi køber flest af, fremfor eksempelvis på en kunstbog, vi kun køber et enkelt eksemplar af. Det betyder, at vi skal ændre lidt i vores arbejdsgange og ikke sende så mange små bestillinger afsted, men forhåbentlig vil det også betyde endnu bedre priser, når vi samler vores indkøb på fx bestsellere og børnebøger, som vi køber rigtig mange af”.

En anden ændring i materialet, som de er glade for i Aalborg, er, at tilbudsgiverne nu også skal prissætte de klargøringsydelser, der følger med købet af både biblioteksmaterialer og tidsskrifter. På den måde slipper bibliotekerne for efterfølgende at skulle bruge ressourcer på fx indbinding og påsætning af bibliografiske oplysninger:

”I arbejdsgruppen har vi blandt andet lagt stor vægt på at få beskrevet klargøringsydelserne grundigt i materialet. Det er lykkes rigtig godt og bliver en stor hjælp for os i vores dagligdag”, fortæller Kirsten Karup Nielsen.

Aftalen på biblioteksmaterialer er opdelt i otte delaftaler med alt fra danske og udenlandske bøger til musik, film, spil og klassesæt. Her er det muligt at tilslutte sig en eller flere delaftaler. Tidsskriftaftalen indeholder ca. 350 forskellige danske og udenlandske aviser og tidsskrifter, som prissættes pr. abonnement.

Tilslut din kommune til og med den 27. januar

Kirsten Karup Nielsen er ikke i tvivl: ”Vi kan kun anbefale, at man går med på aftalerne og får de fordele, som følger med, når man går sammen. Vi har tidligere gået i eget udbud, men vi har aldrig fået materialerne så billigt og så nemt som de sidste knap fire år. Vi forventer, at det bliver endnu bedre på de nye aftaler”.

Se her, hvordan du tilslutter din kommune 50.04 Tidsskrifter og 50.05 Biblioteksmaterialer​. Alle øvrige offentlige organisationer kan bruge aftalerne frivilligt, når de træder i kraft.​​​