Tre nye features i et redesignet SKI-katalog

10-01-2018
I dag går et redesignet SKI-katalog i luften. En mere brugervenlig forside og produktvisning samt bedre muligheder for at søge og sortere i produkterne er blandt forbedringerne. Det er allerede vel modtaget blandt brugerne. Se her, hvad du får ud af de nye features.

Siden sommeren har SKI’s it-afdeling arbejdet på at forbedre SKI-kataloget​ med fokus på at gøre det mere brugervenligt. Nu er det grundigt testet internt og efter også at have været trykprøvet hos nogle af SKI’s samarbejdspartnere tør it-chef Søren Ingemann Olsen godt love, at forbedringerne kommer brugerne til gavn:

”Det nye SKI-katalog vil bl.a. have et bedre søgefelt og præsentere de enkelte produkter langt mere overskueligt – lidt som vi kender det fra de webshops, vi bruger privat.”

SKI-kataloget består af alle e-kataloger på SKI-aftaler samlet set og det indeholder omkring 3,5 mio. produkter fordelt på næsten 300 kataloger. Her bliver du klogere på, hvad der er nyt i SKI-kataloget fra i dag:

  1. ​Mere brugervenlig forside og produktvisning samt optimeret søgefunktion
  2. Bedre muligheder for at fravælge produkter på dine lister
  3. Samlet overblik over produktrelationer og -varianter. 

1. Mere brugervenlig forside og produktvisning samt optimeret søgefunktion

I SKI-kataloget bliver du nu mødt af en ny forside med et søgeområde øverst på siden. På forsiden finder du også en vejledning, som beskriver, hvordan du bruger SKI-kataloget.

I søgefeltet er der en række udvalgte filtreringsmuligheder, og flere kan foldes ud, hvis du vil lave en mere avanceret søgning. Med de nye filtre er det blevet nemmere for dig både at søge så specifikt, som du ønsker, og at få overblik over dine valgte filtre. Det er en stor forbedring, fortalte Charlotte Støckel, indkøbskonsulent i Brøndby kommune, da hun i december var på besøg i SKI for, sammen med fire andre kommuner, at teste de nye funktionaliteter:

​​”Placeringen og opdelingen af filtrene i søgefunktionen er blevet meget bedre. Det er mere overskueligt og nemmere at bruge, end det var før."

”Placeringen og opdelingen af filtrene i søgefunktionen er blevet meget bedre. Det er mere overskueligt og nemmere at bruge, end det var før. E-handel er et vigtigt fokusområde for os, så jeg er glad for, at SKI har brugt ressourcer på at optimere her.”

  
I dit søgeresultat vises 24 produkter ad gangen med billede og en kort beskrivelse af produktet. Du har mulighed for at klikke på produktet og få vist flere informationer og eventuelt føje produktet til din liste. 2. Bedre muligheder for at fravælge produkter på dine lister

Det er også blevet nemmere at fravælge produkter på dine egne lister i SKI-kataloget​

Nu er det muligt at udvælge en større gruppe produkter, som du ikke ønsker at have med i din katalogbestilling. Efter udvælgelsen kan de fjernes fra listen med et enkelt tryk på en knap nederst på siden. Det er også blevet muligt at fremsøge et specifikt produkt og derefter fjerne det fra listen. 

De nye muligheder for frafiltrering er særligt smarte, når man laver lister med udgangspunkt i meget store kataloger. Og det hilser Charlotte Støckel fra Brøndby Kommune varmt velkommen:

​”Det er en stor fordel, at jeg kan udvælge produkter til to forskellige lister, og så bliver de automatisk opdateret med priser, varenumre osv. fremadrettet."

”Det er en stor fordel, at jeg kan udvælge produkter til to forskellige lister, og så bliver de automatisk opdateret med priser, varenumre osv. fremadrettet. Det sparer mig for en del arbejde, da det indtil nu har taget lang tid at hente det fulde katalog og derefter fravælge varer til hver enkelt liste.” 

3. Samlet overblik over produktrelationer og -varianter

En sidste ny feature er, at det nu er muligt at få et samlet overblik over alle varianter af et produkt i samme visning. Det gælder fx for farvevariationer, størrelser og materialer. En sofa som findes i 20 forskellige farver, vil altså fremgå som ét produkt i stedet for 20. På det ene produkt vil du i stedet kunne vælge imellem de 20 forskellige farvevarianter. 

På mange produkter bliver der nu også vist relaterede produkter og påkrævet tilbehør. På den måde bliver du mindet om, at du eksempelvis skal huske at købe et abonnement med til din mobiltelefon eller en bestemt software til din infoskærm.

Visning af relationer og varianter vil ske i takt med, at leverandørerne indsender kataloger, som indeholder de nødvendige informationer.

Besøg SKI-kataloget, og se de nye forbedringer her.​​​

Kontakt SKI

Bent Mentzler
It-chefkonsulent
T . 51 16 04 24
SKI Kundeservice
T . 33 42 70 00