Tre gode grunde: Derfor skal du tilslutte dig den nye forpligtende aftale om internet til hjemmearbejdspladser

15-09-2017
Skærpet konkurrence, nem at bruge og højest mulige hastighed! Så enkelt kan det siges om den nye forpligtende aftale til hjemmearbejdspladser, som du kan tilslutte dig frem til den 3. oktober.

Der er nu tilslutning på den nye kommunalt og regionalt forpligtende aftale 50.47 Internetforbindelser, som også vil indgå i Statens Indkøbsprogram. Men hvorfor tilslutte din region eller kommune aftalen? Vi har talt med SKI’s udbudsansvarlige, teamleder Niels Munch, der her giver dig tre gode grunde til at tilslutte sig aftalen om internet til hjemmearbejdspladser:

1. Skærpet konkurrence

Vi har valgt at opdele aftalen i to delaftaler. En for bredbånd og en for trådløs internetforbindelse. Det har vi gjort, fordi det giver kunderne mulighed for at vælge den opkobling, de har brug for. Nogle kan måske kun få en begrænset båndbredde via kabler og kan så vælge en alternativ trådløs løsning med højere båndbredde. 

Men vi har også opdelt aftalen i to delaftaler, fordi det skærper konkurrencen. Der er kun et begrænset leverandørfelt, der kan levere bredbåndsforbindelser til hjemmearbejdspladser, mens flere og andre leverandører kan byde ind med trådløse forbindelser. Med opdelingen får vi altså mere konkurrence, hvilket alt andet lige også giver bedre priser og vilkår til dig.

2. Nem at bruge

Aftalen bliver nem at bruge, fordi der er tale om en eneleverandøraftale, dvs. én leverandør pr. delaftale. Der bliver budt ind med en basispris for hver delaftale, hvilket betyder, at der kun er én abonnementspris for trådløse forbindelser og én for bredbånd. Det gør aftalen nem at administrere. Herudover vil det være muligt at tilkøbe en række serviceydelser på aftalen som fx straksleverance og hjælp til installation.

Læs mere om 50.47 Internetforbindelser

3. Højest mulige hastighed

Når du skifter til 50.47 Internetforbindelser, har du krav på at få den højest mulige bredbåndshastighed til dine adresser uagtet teknologien (fiber, kobber mv.). Den højest mulige hastighed, som leverandøren tilbyder på dine adresser, fremgår af tjekditnet.dk, og den er leverandøren forpligtet til at levere på den nye aftale. 

Hvis det i aftalens løbetid er muligt for leverandøren at hæve hastigheden med den teknologi, du allerede har, fx kobber, har du krav på at få hævet din hastighed, uden at det påvirker dine priser og vilkår.


Besøg tjekditnet.dk og se dine muligheder for internetforbindelse​

Samtidig er du på aftalen sikret, at du altid kan få den nyeste teknologi. Så hvis der i aftalens løbetid kommer en ny teknologi på din adresse, fx fibernet, har du mod et gebyr mulighed for at komme over på den nye løsning og dermed hele tiden være ajour med den nyeste udvikling. 

For trådløse forbindelser kan der ikke gives garantier om hastighed, da det afhænger af vind, vejr, lokation og meget andet. Det er dog muligt at tilkøbe en ekstern antenne, så man kan forbedre modtageforholdene markant på den enkelte installation. 

Se her, hvordan du tilslutter dig​.

​​​

Fakta om tilslutningen til 50.47 Internetforbindelser

Kommuner og regioner skal tilslutte sig aftalen inden den 3. oktober 2017 for at kunne bruge aftalen, når den efter planen træder i kraft den 1. januar 2018. 

Staten er automatisk forpligtet af aftalen, da den kommer til at indgå i Statens Indkøbsprogram. 

Øvrige offentlige organisationer kan også tilslutte sig i tilslutningsperioden, men har også mulighed for at vente i op til 18 måneder, efter aftalen træder i kraft. Tilslutter de sig inden den 3. oktober, vil deres forventede forbrug indgå i udbudsmaterialet og dermed være med til at gøre aftalen attraktiv for potentielle leverandører. 

Tilslutningen foregår via udbudssystemet ETHICS.

Kontakt SKI

Niels Munch
Udbudschef
T . 40 49 16 06