Ny teknologi og mere tilbehør på den nye tabletaftale

25-08-2017
I Aalborg Kommune er de glade for den kommende tabletaftale. De forventer, at 2i1 tablets vil blive flittigt brugt af de kommunale medarbejdere på farten de næste år. Nu er der åbent for tilslutning.

Med fingrene godt nede i teknikken er Flemming B. Skjøtt den helt rigtige at spørge, når man skal vide mere om den kommende tabletaftale 50.43, som der netop er åbnet for tilslutning på. Som systemspecialist i Aalborg Kommunes centrale it-center har Flemming B. Skjøtt i de seneste år hjulpet med at købe rigtig mange tablets:

”I Aalborg Kommune er det de enkelte decentrale enheder, der køber de tablets, de har brug for, og så står vi klar til at hjælpe dem med råd og vejledning. Hovedparten af vores tablets bliver købt til skoleafdelingen, og jeg vil tro, vi har købt et par tusinde det seneste år. Den nuværende aftale fungerer rigtig godt, og vi forventer, at den nye aftale bliver mindst lige så god, så derfor tilslutter vi os,” siger Flemming B. Skjøtt, der har deltaget i projektgruppen og været involveret i genudbuddet fra starten af. 

​Den nuværende aftale fungerer rigtig godt, og vi forventer, at den nye aftale bliver mindst lige så god, så derfor tilslutter vi os.”

Den kommende tabletaftale har over sommeren været i høring hos kommuner, regioner og staten, da aftalen også vil indgå i Statens Indkøbsprogram, og nu har kommuner og regioner mulighed for at tilslutte sig. 

Se her, hvordan du tilslutter dig. 

Projektgruppens pointer: Robuste covers, skærmbeskyttelse og 2i1

Siden foråret 2015, hvor den nuværende aftale trådte i kraft, har de 83 tilsluttede kommuner købt over 100.000 tablets på den populære aftale. Og med den nye aftale bliver tilbehørssortimentet udvidet.

”I projektgruppen har vi lagt vægt på, at vi på den nye aftale får et bredere tilbehørssortiment. Mange kommuner har manglet muligheden for at købe mere robuste covers og skærmbeskyttelsesglas – særligt til skoleområderne – og vi har også ønsket et større udvalg af alt fra penne til tastaturer og covers. Når vi får et større tilbehørssortiment på aftalen, får vi mulighed for at opnå bedre priser på det,” siger Flemming B. Skjøtt og tilføjer:

”Det har også været vigtigt for os, at vi på den nye aftale får plads til den nyeste teknologi. Flere og flere medarbejdere i vores kommune efterspørger hybrider mellem en bærbar pc og en tablet – det, der på den nye tabletaftale kaldes 2i1 tablets. De er rundt til mange møder og vil gerne have noget med i tasken, der ikke fylder eller vejer ret meget. Det tror jeg er noget, vi kommer til at købe meget af i den nære fremtid.” 

Ekstra fokus på leveringssikkerheden

Som flere andre kommuner har Aalborg også oplevet, at der har været forsinkelser i leveringerne af iPads. Og her har Flemming B. Skjøtt et godt råd til de mange disponenter rundt om i kommunerne: 

”Vær i god tid. Sørg for at planlægge de store indkøb og bestil gerne 3-4 måneder før. Så undgår du som hovedregel forsinkelser. Hav desuden altid et rimeligt bufferlager liggende. Så har du til de udskiftninger, du ikke nødvendigvis kan planlægge, fx en ny medarbejder, der starter, eller et produkt, der går i stykker.” 

Sammen med SKI har projektgruppen set på, hvad man ellers kan gøre for at øge leveringssikkerheden: 

”Vi kan ikke stille meget op mod de store producenter som fx Apple, og vi har oplevet forsinkelser i leveringerne i forbindelse med, at der lanceres nye produkter. Derfor vil du på den nye aftale have mulighed for at forecaste dit behov – helst 3-4 måneder før og minimum en måned før. På den måde sikrer vi, at produktionen går i gang, uden at du er forpligtet til at købe varerne i sidste ende,” fortæller Casper Lyng Lundager, der er kontraktansvarlig i SKI. 

Den nye tabletaftale forventes at være klar til brug i maj 2018, hvor den eksisterende aftale udløber. Du kan tilslutte dig aftalen frem til den 18. september 2017. Tilslut dig her. ​​​​