Den kommende aftale på storkøkkenudstyr favner flest mulige køkkeners behov

04-04-2017
Ifølge Fællesindkøb Midt har faglige debatter sikret en fleksibel aftale med et sortiment, der matcher de flestes behov, og som sikrer konkurrencen for små og mellemstore virksomheder. Nu er der åbent for tilslutning.

Vi har åbnet for tilslutning til den forpligtende aftale på 50.25 Storkøkkenudstyr​. Hos Fællesindkøb Midt mener de, at projektgruppearbejdet har båret frugt:

”Jeg synes, vi er kommet frem til et godt resultat, hvor vi favner de flestes behov. I projektgruppen har vi haft fokus på at få et så bredt sortiment som muligt med på tilbudslisten, så vores køkkener kan købe nyanskaffelser, der passer ind i deres eksisterende sortiment og opbygning. Der bliver efterspurgt varer i forskellige kvalitetsniveauer, sådan at vi får en opdeling mellem produkter af almindelig kvalitet og premium kvalitet. Det er noget vores køkkener vægter højt, så jeg forventer klart, at vi har fået lavet en aftale, der kommer til at matche vores behov,” fortæller Maria Lillelund Thaarup, der er indkøbs- og udbudskonsulent i Fællesindkøb Midt.

Plads til små og mellemstore virksomheder

Den kommunale projektgruppe har mødtes flere gange for sammen med SKI at drøfte, hvad den kommende aftale skal tage højde for:

Vi åbner op for, at de små og mellemstore virksomheder kan være med​.

”Vi har haft mange gode faglige debatter i projektgruppen, fordi folk har været splittet mellem, om der fx skulle være øst/vest opdeling. For mig giver det mening, at vi er landet på en geografisk opdeling på delaftale 2 og 3 Maskiner og service, for på den måde er vi med til at sikre en højere grad af service og rådgivning. En anden fordel ved opdelingen er, at vi åbner op for, at de små og mellemstore virksomheder kan være med, og på den måde er vi med til at skærpe konkurrencen omkring opgaven,” siger Maria Lillelund Thaarup.

Mulighed for at præge aftalen ved tilslutning

Flere tildelingsmodeller giver kommunerne mulighed for selv at præge aftalen ved tilslutning: 

”Jeg vil anbefale, at man tilslutter sig aftalen, fordi vi har fået lavet en aftale, hvor hver kommune selv kan præge den ved tilslutningen,” siger Maria Lillelund Thaarup og fortæller, hvordan deres indkøbsfællesskab tilslutter sig aftalen, og hvilke overvejelser der ligger bag.

”I vores indkøbsfællesskab har vi besluttet, at vi tilslutter os aftalen med en kaskademodel, hvor man kan springe i kaskaden efter form, farve og funktion, for det giver vores køkkener mulighed for at købe nyanskaffelser, der passer ind i deres eksisterende udstyr. Og på den måde får vi også en flerleverandøraftale”.

Der er åbent for tilslutning til aftalen til og med den 2. maj 2017. Du kan læse mere om aftalen og de forskellige tildelingsmodeller samt se, hvordan du tilslutter dig her.​​ ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Fakta om aftalen

50.25 Storkøkkenudstyr består af tre delaftaler: 
  • Delaftale 1 - Isenkram 
  • Delaftale 2 - Maskiner og service (øst)
  • Delaftale 3 - Maskiner og service (vest).
Kommunerne kan vælge mellem to tildelingsmodeller ved tilslutningen:
  • Model 1: eneleverandør
  • Model 2: flerleverandør (kaskademodel). 
Aftalen omfatter varer, der lever op til POGI-kravene. Det er markeret i tilbudslisten på varelinjeniveau.

Kontakt SKI

Christina June Jensen
Udbudskonsulent
T . 20 70 49 08