Atea A/S’ redegørelse for self cleaning er sendt til granskning hos Kammeradvokaten

03-07-2018
SKI har modtaget en redegørelse fra Atea A/S med de initiativer, Atea A/S har taget for at rense sig selv, siden sagen om bestikkelse kom frem. Nu er redegørelsen sendt til Kammeradvokaten. Med Kammeradvokatens anbefalinger tages der stilling til, hvilke konsekvenser dommen får.

Den 27. juni blev virksomheden Atea A/S af Glostrup Byret fundet ansvarlig for bestikkelse. Udbudsloven giver dømte virksomheder ret til at dokumentere, at de har gennemgået en self cleaning-proces. På baggrund af dommen har SKI sammen med Moderniseringsstyrelsen derfor bedt Atea A/S om en grundig redegørelse for  de self cleaning-initiativer, som Atea A/S har taget siden 2015, hvor sagen om bestikkelse mellem Atea A/S og Region Sjælland kom frem. 

SKI og Moderniseringsstyrelsen har nu modtaget redegørelsen og sendt den til Kammeradvokaten, som skal bistå med at vurdere Atea A/S’​ redegørelse og dokumentation. 

På baggrund af Kammeradvokatens anbefalinger vil SKI og Moderniseringsstyrelsen herefter tage stilling til, hvilke konsekvenser dommen skal have for det fremtidige forhold til Atea A/S. 

SKI og Moderniseringsstyrelsen melder ud, når der er er noget nyt i sagen. 

Du kan læse self cleaning-redegørelsen fra Atea A/S her.

Vi har samlet al information om sagen på én side. Du kan tilgå siden her.​​​