>

1544. Så mange møbler er der at finde på den nye SKI-aftale 50.30 Møbler. Aftalen er målrettet kommunerne og er evalueret på grundlag af tildelingskriteriet ”bedste forhold mellem pris og kvalitet”. Fagfolk har evalueret kvaliteten, og i dag er Scan Office A/S blevet tildelt aftalen, som forventes at træde i kraft i april 2021.

Et særskilt miljøsortiment til de grønne indkøbere

Et af aftalens store fokuspunkter har været miljø og bæredygtighed. Preben Svenstrup er udbudskonsulent på aftalen, og han fortæller: 

Møbelaftalen har et særskilt sortiment ”Miljømøbler”, som udelukkende består af miljømærkede produkter. En gruppe fagfolk, bl.a. møbelindkøbere og en ergonomisk rådgiver, har kvalitetsevalueret et udvalg af møblerne i forbindelse med tildeling af leverandøren. Udover at man kan finde et miljøsortiment på aftalen, er det også muligt at købe brugte møbler, hvilket har været et stort ønske fra SKI’s kunder.

”Som noget nyt kan man også købe brugte møbler på aftalen, og vi har stillet krav om, at der skal være minimum to års garanti på dem,” fortæller Preben Svenstrup.

Møblerne skal leve længere

På den kommende møbelaftale er der – ligesom på den forrige – stillet krav om fem års garanti på nye møbler. Det skal være med til at sikre en høj kvalitet på møblerne. Som noget nyt er det også muligt at købe vedligeholdelse af sine møbler på aftalen.

”Vedligeholdelse har stor betydning for møblernes levetid. Det er ligesom, hvis man sender sin cykel til service hos cykelhandleren. Cykelkæden bliver smurt, bremserne tjekket og cykellejerne strammet – det gør, at cyklen holder længere. Det samme gælder for møbler. Hvis man passer godt på sine møbler og sørger for, at de bliver vedligeholdt, så vil de også holde længere,” siger Preben Svenstrup og pointerer, at jo længere møblerne holder, desto mere bæredygtigt er det.

På aftalen er det også muligt at købe løse bordplader. Hvis man har et bord, hvor bordpladen skal skiftes, men stellet stadig er brugbart, er det muligt at købe en ny bordplade – i stedet for at smide hele bordet ud.

Og bliver det nødvendigt at bortskaffe møbler, er der også hjælp at hente på den nye aftale. Leverandøren står nemlig klar med rådgivning til en bæredygtig bortskaffelse. Det kan eksempelvis være rådgivning om, hvordan man kan kildesorterer møblerne korrekt.

Hvis du vil læse mere om aftalen, og de miljøkrav, der er stillet, kan du læse mere på udbudssiden på ski.dk.

  • Aftalen har 1544 varer 
  • Sortimentet er fastsat ud fra indkøbsdata fra den tidligere møbelaftale 
  • Efter ønske fra kunderne er der tilføjet nye hovedproduktgrupper, såsom counterborde og -stole, projektborde, stå-støtte-stole og dialogmøbler  
  • Det bliver muligt at købe ind på aftalen via webshop med tilknyttet punch out-løsning. Man kan også købe ind via e-katalog  
  • Der vil løbende blive foretaget målinger af tilfredshed med leverandøren.