>

Udbudsmaterialet for den kommende SKI-aftale 02.15 It-rådgivning er offentliggjort. Dermed kan leverandører nu ansøge om at prækvalificere sig til konkurrencen om at blive leverandør af it-rådgivning til det offentlige.

For at være med i konkurrencen om at blive prækvalificeret som leverandør på aftalen skal den enkelte virksomhed leve op til en række krav. Kan den enkelte virksomhed ikke selv leve op til kravene, har den flere muligheder.

”Mange virksomheder vil ansøge om at blive prækvalificeret, og konkurrencen bliver hård. Kan en virksomhed ikke selv leve op til kravene, giver udbudsretten flere muligheder for at styrke sine muligheder. Enten kan virksomheden gå sammen med andre i et konsortium, eller også kan virksomheden støtte sig op af en anden virksomhed. Det kan være et godt alternativ for en lille virksomhed, som fx er specialiseret inden for èt af aftalens ydelsesområder,” fortæller Christian Lunding, Udbudsdirektør i SKI.

Kravene til at være med i konkurrencen er defineret i udbudsbekendtgørelsen, som er offentliggjort sammen med udbudsmaterialet.

Dokumentation skal være med til at sikre fair konkurrence

Når leverandørerne anmoder om at blive prækvalificeret, skal de redegøre for deres erfaring inden for aftalens ydelsesområder. Det skal de gøre med udgangspunkt i konkrete opgaver, de tidligere har løst for specifikke kunder. SKI har mulighed for at få verificeret referencernes rigtighed i form af både en tro-og loveerklæring fra leverandøren og en erklæring fra den pågældende kunde.

Siden sidst er antallet af tilbudsgivere, der vil blive prækvalificeret på aftalen, øget fra 16 til 18. De 18 prækvalificerede leverandører vil blive opfordret til at afgive tilbud, og 12 vil i sidste ende blive tildelt som leverandører på aftalen.

”Sidste gang oversteg antallet af ansøgere vores forventninger. Det er et marked med mange velkvalificerede leverandører, og derfor har vi valgt at øge antallet af prækvalificerede leverandører for at sikre et stærkt felt,” afslutter Christian Lunding.

Fristen for at ansøge om at blive prækvalificeret på aftalen er den 28. oktober 2020 kl. 13.00. Læs mere om 02.15 It-rådgivning her.

Sammen med 02.17 It-konsulenter skal 02.15 It-rådgivning dække det offentliges behov for både strategisk rådgivning og konkrete it-specifikke opgaver fx systemrettelser. Udbudsmaterialet til 02.17 It-konsulenter forventes at blive offentliggjort primo november 2020. Læs mere om den aftale her.

02.15 It-rådgivning og 02.17 It-konsulenter sikrer, at det offentlige kan købe it-rådgivning eller it-konsulentydelser på timebasis til at udføre en konkret opgave – fx når der skal udvikles ny it-sikkerhed, it-arkitektur eller it-strategi. 

SKI stiller aftalerne til rådighed for alle offentlige organisationer i Danmark. Når en kommune, statslig organisation eller region har brug for it-konsulentbistand, beslutter organisationen selv, om de vil købe ind på aftalen eller finde alternative muligheder. 

Læs mere om 02.15 It-rådgivning her.