Bæredygtighed fylder på dagsordenen i mange institutioner, og der bliver lagt kræfter i at implementere tiltag, der fremmer den bæredygtige udvikling.

På denne temadag sætter vi fokus på, hvordan indkøb kan bidrage til at gøre jeres institution mere bæredygtig.

På dagen får du en introduktion til, hvad det vil sige, og hvad der skal til for at fremme bæredygtighed i institutionens indkøb og drift bl.a.:

  • Genveje og handlingsmuligheder til at købe bæredygtigt ind. Hvilke redskaber og aftaler kan hjælpe på vej til en mere bæredygtig udvikling?
  • Hvordan kan I udvikle et fokus på grønne løsninger for fx energi- og ressourceforbrug, genanvendelse, genbrug, nybyg og madspild?
  • Hvordan sikrer I, at målsætninger og strategier kan og vil blive implementeret i den faktiske indkøbsadfærd?
  • Hvor er de lavthængene frugter, hvis man lige er begyndt, og hvordan finansieres en omstilling til mere klima- og miljøvenligt forbrug og indkøb?


Der bliver desuden tid til dialog og videndeling med kollegaer fra andre institutioner i pauserne i løbet af dagen.

Se hele programmet.


Hvem kan deltage

Arrangementet er for alle ansatte og ledere på selvejende uddannelsesinstitutioner, der har interesse for og ønsker inspiration til, hvordan man fremmer bæredygtighed i institutionens indkøb og drift i praksis. Eksempelvis Indkøbsansvarlige, indkøbere, administrationschefer, økonomiansvarlige, it-ansvarlige m.fl.