Vis aftale
Type
Status
Anvendelse
Forpligtende aftale
Udbudsforberedelse
Kun tilsluttede
Træder i kraft
Udløbsdato
Forlængelse
01. jun. 2019
Ingen

Status: Materialet klargøres frem mod offentliggørelsen

Vi har gennemført den kommunale tilslutningsperiode og er nu igang med at klargøre materialet frem mod offentliggørelse af materialet, der forventes at blive i uge 44.

Kort om aftalen

Den kommende forpligtende aftale 50.90 Fødevarer er et genudbud af den eksisterende aftale på området, og den kommende aftale vil i store træk komme til at ligne den eksisterende. 

Med den nye aftale har vi dog sikret at:

  • De nye POGI-krav på fødevareområdet er indskrevet i materialet
  • Sortimentet i de enkelte hovedproduktgrupper er opdateret
  • Det fremadrettet vil være muligt at købe frisk fisk og drikkevarer (kaffe, te m.v.) på aftalen
  • Kontraktens bestemmelser er blevet opdateret de steder, hvor det var nødvendigt, på baggrund af inputs fra den kommunale projektgruppe.

Det opdaterede sortiment vil omfatte de nedenfor angivne hovedproduktgrupper af økologiske og konventionelle fødevarer. Sortimentet fordeler sig på ca. 6000 varelinjer. 

Hovedproduktgrupperne er:

  • Brød og kager 
  • Fisk (frost og frisk) 
  • Frugt (frisk)
  • Frugt & grønt (frost) 
  • Færdigretter (konventionel) 
  • Grøntsager (frisk) 
  • Kolonial (herunder drikkevarer)
  • Kød og pålæg 
  • Mejeri 
  • Snitgrønt og -frugt
  • Kaffe og te
  • Drikkevarer

Derudover er sortimentet i de øvrige hovedproduktgrupper blevet opdateret på baggrund af input fra projektgruppen, kunderne på den nuværende aftale samt indkøbsdata.

Aftalen er målrettet kommunale produktionskøkkener

Aftalen har til formål at dække behovet for fødevarer i de kommunale produktionskøkkener, hvor den forventede minimumsordrer pr. levering er 1500 kr. Derfor er der en stor variation af pakningsstørrelser i sortimentet.

Differentieret tilslutning gør det muligt at bevare egne indkøbsstrategier

Ligesom på den nuværende aftale tager udbuddets design hensyn til, at nogle kommuner har egne indkøbsstrategier på fødevareområdet fx i relation til økologi, støtte af lokale virksomheder samt små og mellemstore virksomheder. Derfor er tilslutningen til aftalen opbygget, så den enkelte kommune, såfremt denne ønsker det, kan differentiere, hvad de enkelte puljer at køkkener forpligter sig til at købe ind på aftalen. 

I praksis sker det ved at undtage sig forpligtelsen på de dele af sortimentet, som man ikke vil forpligtes til at købe ind på aftalen. Undtagelsen kan ske så det gælder for hele kommunen - eller for puljer af køkkener i kommunen. 

Ikrafttrædelse 

Aftalen forventes at være klar til brug juni 2019.

Projektgruppen

Den kommunale projektgruppe er nedsat og består af repræsentanter fra:

  • Faaborg-Midtfyn Kommune, Kerteminde Kommune, Nyborg Kommune, (Fællesindkøb Fyn)
  • Varde Kommune, Vejen Kommune (Sydjysk Kommuneindkøb)
  • Frederikssund Kommune (IN: Indkøbsfællesskab Nordsjælland)
  • Haderslev Kommune (Sydjysk Udbuds Samarbejde)
  • Gladsaxe Kommune (Spar5)
  • Odense Kommune (KomUdbud)
  • Slagelse Kommune (FUS: Fællesudbud Sjælland)
  • Viborg Kommune (Jysk Fællesindkøb)
  • Københavns Kommune
  • Ringkøbing-Skjern Kommune


UDBUDSKALENDER
Q1 2018Udbud opstart
22. maj 2018Høringsperiode starter
19. juni 2018 kl. 12.00Høringsperiode udløber
14. september 2018Tilslutningsperiode starter
12. oktober 2018Tilslutningsperiode udløber
Forventet uge 44Offentliggørelse af udbudsmateriale
Juni 2019Forventet ikrafttrædelse
Kort opsummering - udbud
Teaser
Anvendelse - udbud

Kontakt SKI

Billede
Marie Jepsen
Beskrivelse
Udbudskonsulent, Udbudsansvarlig
Navn
Marie Jepsen
Email
mj@ski.dk
Telefon
20 80 47 12
Billede
Kundeservice
Beskrivelse
Kundeservice
Navn
Kundeservice
Email
kundeservice@ski.dk
Telefon
33 42 70 00